Skip to main content

Maak kennis met Nynke Schat15 vragen aan…

Wie ben je, hoe oud ben je en waar ben je geboren?
Hoi! Ik ben Nynke Schat, 24 jaar en ik ben geboren in gemeente Het Bildt, namelijk St.-Annaparochie.

Heb je nog ergens anders gewoond voordat je naar Engelum kwam?
Voordat ik naar Ingelum verhuisde, woonde ik thuis bij mijn ouders in St.-Annaparochie. Een geboren en getogen Bilkert dus ;). Toch spreek ik ook Fries vanuit thuis, doordat mijn moeder Fries spreekt.

Nynke.jpeg

Ben je verliefd, verloofd of getrouwd, en heb je kinderen?
Op dit moment is mijn status nog steeds verliefd!

Wat voor werk doe je in het dagelijkse leven en wat houd dat in?
Ik heb voor mijn werk MBO-verpleegkunde en HBO-verpleegkunde gestudeerd. Sinds vorig jaar ben ik werkzaam als verpleegkundige op afdeling U in het MCL. Afdeling U is de afdeling waar mensen een algemene of oncologische chirurgische ingreep krijgen aan, vooral, het spijsverteringskanaal. Dus als iemand in het ‘simpelste’ geval bijvoorbeeld een blindedarmontsteking heeft, heb je kans om mij tegen te komen op de afdeling ;).
Ik werk tijdelijk op deze afdeling om (chirurgische) ervaring op te doen, ik ben namelijk na mijn afstuderen aangenomen voor de opleiding tot intensive care verpleegkundige. Hier ga ik volgend jaar (2025) mee starten, ook in het MCL.

Zou je nog graag eens iets anders gaan doen, en wat zou dat zijn?
Op dit moment haal ik meer dan genoeg voldoening uit mijn werk! Ik heb nog vele dromen en ambities om verder door te groeien in de acute sector. Maar eerst ga ik mij richten op de IC-opleiding.

Wat is je grootste passie/hobby?
Ik vind heel veel dingen leuk. Vorig jaar heb ik het racefiets-virus gekregen van de familie Bijlsma en voor het eerst de 11-stedentocht gefietst.
Verder vind ik dieren geweldig, ik ben op dit moment een Fries paard aan het beleren en daar dus veel te vinden. Daarnaast hebben we natuurlijk onze Bordercollie/Australische herder Kjeld, waar ik graag dingen mee onderneem. Ook hebben we twee katten en konijnen en misschien komen er in de toekomst nog meer beestjes bij ;).
Tot slot sport ik nog in de sportschool en als ik in een hele sportieve bui ben, wil ik ook nog weleens gaan hardlopen.

Als je nog eens een wens mocht doen wat zou dat zijn?
Op dit moment heb ik denk ik geen wensen, ik heb alles en iedereen om mij heen wat ik maar kan wensen! Stiekem heb ik een hele grote, onbereikbare, wens, namelijk dat iedereen aardig is voor elkaar en elkaar respecteert zoals hij/zij is.

Hoe ben je in Engelum terecht gekomen?
Ik kreeg een relatie met Wietse en hij had al een (huur)huis in Ingelum. Ik woonde nog thuis bij mijn ouders, dus het was erg makkelijk om op een gegeven moment samen te gaan wonen met Wietse . Op deze manier leerde ik het dorp kennen en dit beviel eigenlijk wel! Nu hebben we samen een huis gekocht en zit ik (in ieder geval voorlopig) vast in Ingelum. Ik had nóóit gedacht in Ingelum te gaan wonen, maar toch is het zo gelopen.

Paardrijden.jpeg

Zou je nog eens willen verhuizen naar een ander dorp of een stad, en waarom?
Ik zou op dit moment niet weten of ik nog eens zou willen verhuizen naar een andere dorp of stad. Wietse en ik hebben het samen weleens gehad over emigreren of verhuizen naar een plek met meer grond. Echter zit ik nu prima op mijn plek in ons koophuis!

Wat was je mooiste of belangrijkste moment in Engelum?
Het belangrijkste moment tot zover in Ingelum is denk ik dat Wietse en ik onlangs ons huidige huis samen hebben gekocht.

Wat mis je in Engelum, of wat zou je graag willen veranderen?
Wat ik mis in Ingelum (niet alleen in Ingelum) is dat de hondenpoep niet/weinig wordt opgeruimd, zowel op de stoep als in het gras niet. Dat zou ik graag anders zien!

Wat vind je de grootste pluspunten van ons dorp?
Het grootste pluspunt in Ingelum vind ik dat er veel wordt georganiseerd in het dorp en er is ook veel betrokkenheid vanuit de Ingelummers zelf.

Wat is volgens jou de leukste activiteit of evenement in Engelum?  
Ik vind de trekker-11stedentocht en het dorpsfeest erg gezellig!

Ben je een regelmatige bezoeker van www.engelum.com en heb je nog leuke suggesties voor de site? 
Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen regelmatige bezoeker ben van engelum.com, soms herinnerd iemand mij hieraan en dan kijk ik er weer eens op.

Heb je verder nog iets wat je graag kwijt wil en niet in onze vragenlijst vond? (mag van alles zijn)
Ik zou verder niet weten wat ik kwijt wil, ik denk dat ik al heel wat heb geschreven.

Trekker.jpeg

Deel deze pagina ook op sociale media.