zaterdag, 31 oktober 2020 10:24

Nieuwe bewoners

Pyter Anne Rijanke Hidde 1

Even voorstellen

Wij zijn Pyter-Anne Kuppens (29) en Rijanke de Boer – Kuppens (24). Samen met onze zoon Hidde van bijna 1,5 zijn we half september in Ingelum komen wonen aan de Folkert Klazingastrjitte, nummer 7. Voordat we naar Ingelum kwamen woonden wij in Marsum, waar Pyter-Anne ook is opgegroeid. Eigenlijk zijn we per toeval in dit leuke pittoreske dorpje beland.

Via Funda kwamen we deze woning tegen en waren wij gelijk enthousiast over de ruimte rondom het huis wat we in Marsum niet echt hadden. Beide zijn wij opgegroeid in een dorp met veel ruimte om het huis, dat willen we voor Hidde ook. Naast het kopen van dit huis zijn we geregistreerd partners geworden in september.

Wie zijn wij

.Pyter Anne

Ik ben Pyter-Anne, afgestudeerd aan de NHL voor HBO Communicatie en nu werkzaam als online marketeer & webdesigner bij Geomares in Lemmer. Een mediabedrijf/uitgeverij in de geo- en hydrografie. Voor de marketingtak Factrics maakt ik websites en online campagnes. Voor de uitgeverstak is het voornamelijk advertenties van klanten uitzetten en social media.

Mijn hobby is trompet spelen. Dit doe ik van jongs af aan al bij Ons Genoegen Marsum. Sinds 2010 speel ik ook bij Dweilorkest de Feintsjes, wat naast een fantastische band ook onze vriendengroep is geworden. Als derde orkest speel ik ook nog bij Fanfare Joost Wiersma in Jistrum. Hier heb ik als hulp Rijanke leren kennen in 2010 en sinds 2015 ben ik vast lid. Ik ben vrij actief met organiseren van concerten, rommelmarkten of acties voor de verenigingen. Het lijkt mij ook leuk om zoiets voor Ingelum te kunnen doen, om op die manier met meer dorpsgenoten in contact te komen.

Rijanke

En ik, Rijanke ben net afgestudeerd aan de PABO. Nu heb ik een baan als leerkracht in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Het speciaal onderwijs heeft verschillende 'clusters'. Ik werk met jongeren met een cluster 4 indicatie. Dit zijn de jongeren met gedrags- en psychische problematiek. Naast werken in het onderwijs speel ik bugel bij Fanfare Joost Wiersma in Jistrum. Als klein meisje woonde ik in Eastermar en daardoor ben ik terecht gekomen bij deze fanfare. In 2008 ben ik verhuisd naar Opende, waar ik begon met voetballen. Toen we in Marsum kwamen wonen ben ik gaan voetballen bij VV Beetgum VR1. 

Hidde

Onze Hidde is ons kleine ventje van bijna 1,5. Hij vindt buiten spelen erg leuk en gaat graag op ontdekking uit. Hij is dol op poezen, welke allemaal Poe heten. Daarnaast vindt hij alle trekkers prachtig, vooral de mooie rode van zijn pake.

Tot nu toe vinden wij Ingelum een erg leuk dorp! Ondanks dat het zo dicht bij Marsum ligt is het dorpsgevoel heel anders. Het zijn de kleine dingen die het wonen hier leuk maken: De buren en dorpsgenoten die spontaan even een praatje maken als je buiten bent of iedereen die elkaar gedag zwaait. We vinden de sfeer erg fijn en we hopen dat we door de jaren heen nog veel meer van Ingelum als dorp mogen zien en beleven. Door het coronavirus zijn de activiteiten en daarmee de mogelijkheden beperkt om mensen in het dorp beter te leren kennen, maar ongetwijfeld zal dit nog wel komen.