zaterdag, 23 februari 2019 10:43

Onze oudste inwoonster

Op 17 febr 1934 werd Piera Notenboom geboren aan de Langestraat in Bitgumole. Als boeren dochter groeide ze op in een liefdevol gezin van 12 kinderen. Het was een druk gezin waar hard gewerkt moest worden in de huishouding maar Piera ziet terug op een prachtige tijd.

DSC 0006

DSC 0011

DSC 0004

Ze groeide op en werkte bij de NAK. Ook volgde ze een studie voor coupeuse. Dit kwam altijd goed van pas!

In Bitgumole ontmoette ze Rein Wynia. Een jongeman uit Wirdum. Al snel kregen ze verkering werd er getrouwd en ging het stel op zoek naar een woning in de omgeving.

Jappie Noteboom,  de oom van Piera woonde in die tijd aan de Harneyk en vroeg of zij belangstelling hadden om zijn huis te kopen. Vroeger waren het 2 huisjes maar ze kregen de mogelijkheid om het in 1 geheel te kopen. Dus werd er flink geklust om het huis te verbouwen en naar smaak in te richten.

DSC 0001

En toen was er tijd voor gezinsuitbreiding. Als eerste werd zoon Reinder geboren. Ook hij woont nog steeds in Ingelum. Daarna kwam zoon Durk en als kers op de taart kwam er nog een dochter Petra.

Rein werkte met veel plezier op de beton auto. Dit was zijn trots en spaarde zelfs de mooiste miniaturen. Rein en Piera hebben nog 11 jaar kunnen genieten van z'n pensioen tot z'n overlijden.

DSC 0015

Piera woont nog steeds met veel plezier in Engelum.

De kinderen wonen lekker dicht bij en passen goed haar. Ook de kleinkinderen komen graag bij beppe op bezoek.

DSC 0009

Ze geniet van de vogeltjes in de tuin, de bloemen en zodra het zonnetje schijnt zit ze heerlijk op het bankje te genieten van een kopje koffie. Maar de hele dag stil zitten kan natuurlijk niet! Het huishouden moet gebeuren en ook het tuintje heeft onderhoud nodig. En dat doet Piera nog steeds zelf. Ook is ze graag te vinden achter in de tuin waar ze haar eigen groenten verbouwd.

In de donkere dagen en in de avonduren maakt ze graag een puzzel of speelt ze een spelletje op de computer. Inmiddels is ze zelfs mobiel bereikbaar want ja ook al ben je 85 jaar je moet wel een beetje met de tijd mee gaan!

DSC 0017

We wensen Piera nog veel gezonde en gelukkige jaren toen aan de Harnedyk!