zaterdag, 19 mei 2018 12:53

Even voorstellen: De Familie Berg!

20180519 122521

Want hoewel het allemaal nog netjes was, was het wel wat gedateerd voor Bernard en Ietje Berg. Ze hebben het nu geheel in eigen stijl, wat mooi licht, strak toch heel knus is en hier zijn ze erg over te spreken. Het enige wat nog gedateerd is, waar Bernard vol trots over verteld is de 100 jaar oude koekoeksklok die hij van zijn oma ge-erfd heeft. Een prachtige exemplaar die in deze modern inrichting niet misstaat. Een klok met een verhaal;  op de motor uit Duitsland/Oostenrijk gehaald en nu, 100 jaar later hangt hij hier op de Folkert Klazingastrjitte en groeit kleine Rosanne ermee op. Prachtig,

20180519 122438

Bernard Berg komt uit Leeuwarden en als klein jochie zelfs nog uit Stiens en toevallig komt Ietje oorspronkelijk ook uit Stiens. Van die tijd kennen ze elkaar echter niet. Daarna heeft Bernard altijd in Leeuwarden gewoond en Ietje heeft de afgelopen 20 jaar in Beetgumermolen gewoond. Hier hebben ze nog een paar jaar samengewoond in een knusse huurwoning op it String.

20180519 112832

Bernard en Ietje hebben beide al eerder een andere realtie gehad, waar Ietje met haar vorige partner een zoon genaamd Foppe-Jan heeft. Bernard en Ietje zijn sinds 20 juni 2015 om precies te zijn een stel en hebben elkaar op een hele moderne manier leren kennen, namelijk via een datingsite. Intussen hebben ze samen ook een prachtige dochter gekregen, genaamd Rosanne. Zij is echt het zonnetje in huis.


2

Om toch wat meer ruimte in en om huis te hebben is hun keuze om naar Engelum te verhuizen , gemaakt. Ze zijn erg te spreken over Engelum. Hebben al leuk contact met een aantal buurtgenoten en vinden het heerlijk om met Rosanne en kat Gizmo een blokje om te gaan. Gizmo mag nog niet echt los buiten lopen, om toch een beetje het gevaar voor ‘ ontvoering’  te voorkomen. Gizmo is namelijk een zogenoemde Ragdoll. Dit zijn forse katten met halflange zijdezacht vacht. Ragdolls zijn vrij rustige, sociale en aanhankelijke katten en kunnen heel goed binnen.


20180519 112626

Ietje doet huishoudelijk werk in de drie dorpen en Bernard heeft het momenteel erg druk met zijn baan als havenmeester. Dit houdt in dat hij werkzaam is bij een bootverhuur in Akkrum, waar ook twee campings aan verbonden zijn. Bij di twerk is het natuurlijk nu hoogseizoen, dus Bernard maakt lange dagen. Maar hij heeft het erg naar zijn zin. Dat blijkt ook wel, want voor de hobby heeft Bernard samen met zijn broertje zelf ook een aantal bootjes, waaronder een zeilboot en een kajuitboot. De bedoeling is ook om hier straks weer mee te gaan varen, met het gezin. Een reddingsvest voor de jongste is er in ieder geval al en deze draagt ze met trots!

20180519 112347

Ook is hij gek van mini’s. Hij rijdt zelf in 1 en de andere, veel oudere model staat in de stalling. Deze komt er zo nu en dan eens uit voor een ritje.

3

Ietje houdt erg van paarden en wandelen. Ze heeft zelf ook jarenlang een paard gehad. Een Fjord, die op de manage aan de Langestraat stond. Ook tuinieren vindt ze erg fijn. Ze kan zich in haar ruime achtertuin prima vermaken!

4

Erg leuk om even kennis te maken met de familie Berg en om zo eens een kijkje te nemen achter de ‘voordeur van’. En zodra Bernard en Ietje het ook maar enigzins aan tijd hebben kunt u ze in de voortuin vinden, deze hebben ze eerder dit jaar al flink ‘leeg’  gesnoeid en gaan deze nu ook naar wens inrichten. Succes!

5

Van harte welkom in Engelum en we wensen jullie nog heel veel woonplezier toe.